SPOILER ALERT!

Voor altijd Maggie Stiefvater

Voor altijd - Maggie Stiefvater

Ik heb gemengde gevoelens over dit boek. Aan de ene kant vond ik het ontzettend saai maar toch bleef ik lezen. De eerste 300 bladzijdes gebeurt er niet echt veel, Grace is een wolf, Sam is verdrietig en Cole zoekt een remedie. Maar om een of andere debiele reden is hij alleen maar naar een middel aan het zoeken om in een wolf te veranderen. Wat heb je daar nou aan!!

Het wolven aspect intrigeert me ontzettend en ik ben helemaal geobsedeerd door ze. Sam en Grace zijn hele saaie karakters en ze ondernemen nooit actie. Isabel vond ik in dit boek heel leuk maar ze handelde ook zeer egoïstisch.

Het werd wel steeds spannender ook al gebeurde er niet heel veel. Ik denk dat het ligt aan de manier waarop het geschreven is, alles is zooo uitvoerig beschreven.

Het einde was wel goed maar wel zeer voorspelbaar. Het lukt Sam en Cole om de wolven te redden uit het bos maar ze worden ingehaald door de helicopter en Beck en andere wolven worden neer geschoten. Sam wordt aangevallen door Shelby en kan zijn eigen boontjes niet doppen. Cole moet in een wolf veranderen om Sam te redden en wordt neergeschoten. Sam, Grace en  de wolven bereiken het Schiereiland.

Maar de bladzijdes daarna vond ik heel erg tegen vallen. Cole leeft toch nog, maar hij vindt geen remedie voor Grace en Sam en dat was het verder geen verduidelijking..

Over het algemeen vond ik deze trilogie heel leuk maar niet super. Het is toch wel een aanrader om zelf te lezen.