SPOILER ALERT!

Breek me Tahereh Mafi

Breek me - Tahereh Mafi

Wat een geweldige serie is dit toch. Zo ontzettend verfrissend en verrassend. Heel het boek zit vol met onverwachte wendingen.

Ik begin me steeds meer te irriteren aan Juliette. Ze zit zo vol met zelfmedelijden en is hele tijd bang dat ze iemand pijn doet of kwetst en juist daarom kwetst ze zo veel mensen. Ze houdt alles geheim ook al kan ze andere mensen met de informatie helpen. Ik vind wel dat ze steeds leuker word naarmate het boek vordert ze krijgt steeds minder zelfmedelijden.

 

In dit deel krijg je een totale andere kijk op Warner. Je komt erachter hoe erg hij is mishandeld en gekleineerd door zijn vader en dat hij ontzettend verliefd is op Juliette. In Vrees me vond ik hem ontzettend egoïstisch maar langzaam aan begint hij steeds menselijker te worden. Ik begrijp alleen niet waarom hij zijn vader niet vermoordt ook al weet hij dat zijn vader Juliette wil vermoorden. Ik had verwacht dat zijn liefde voor Juliette wel zo groot zou zijn dat hij tegen zijn vader in durft te gaan.

 

Het brak echt mijn  hart toen je erachter kwam dat Adam Juliette eigenlijk helemaal niet kan aanraken en dat het energie uit hem slurpt. Vooral dat hoe betere band hij met haar krijgt hoe gevaarlijker het wordt vond ik echt heel treurig.  Ik snap alleen niet dat Juliette niet eerlijk tegen Adam was en zei dat ze nog steeds heel veel van  hem houd. Nu was Adam heel erg gekwetst en snapte hij er helemaal niks van. Maar ik vond het ook stom dat Adam een hele tijd niet eerlijk was over zijn gave.

 

Ik vind het een hele leuke ontwikkeling dat Juliette op Warner verliefd wordt. Alleen snap ik niet zo goed dat ze bijna met hem in bed ligt en dan dringt het pas tot haar door dat ze Adam hier mee kwetst. En dan zegt ze allemaal dat ze haar keus al heeft gemaakt maar toch kiest ze dan niet voor iemand?!?!

 

Ik vind Kenji zo’n leuk personage. Hij is echt zoals ik me een beste jongens vriend of een grote broer voorstel. Hij is zo aardig tegen Juliette ook al verdient ze het helemaal niet. Zij behandelt hem echt heel slecht en pas als Warner hem met zijn gave bijna vermoordt beseft ze pas hoe veel Kenji voor haar betekent.